Humanity First daruje meso potrebitim obiteljima

Organizacija Humanity First je provela još jedan humanitarni projekt, ovaj puta povodom Kurban bajrama 22.08.2018. u 19 sati u Vlaškoj 95 u Zagrebu donirano je i podijeljeno meso za 43 obitelji, svaka obitelj je primila 8kg mesa

Kao tokom Božića kada su ljudi više skloni pomaganju drugima, zbog atmosfere darivanja, u Islamu muslimanima se uoči Kurban bajrama (Eid-ul-Adha) nalaže da pomažu potrebitima. Bitan dio slavljenja tog praznika je u klanju životinja (kurbanu) i uključivanju potrebitih darivanjem mesa kako bi i oni slavili u ugodnoj i sretnoj atmosferi. Prije same humanitarne akcije Humanity First Hrvatska je pozvana u studio HRT-a u popularnu emisiju “Dobro jutro” da uživo predstavi ciljeve, funkcioniranje i djelatnosti organizacije. U kratkoj reportaži, direktor Humanity First Hrvatska, g. Munawwar Muhammad Khan, i projektni menadžer Humanity First Hrvatska, g. Sead Mulabegović, su čestitali praznik Kurban Bajram (Eid-ul-Adha) svim muslimanima i informirali javnost o Humanity First organizaciji i povijesti njezina djelovanja na prostoru Republike Hrvatske. Uz kratak osvrt na potpornu ulogu Ahmadijskog pokreta kao temelja humanitarne inicijative i na prirodu samog praznika, Kurban Bajrama, reporteri emisije “Dobro jutro” su u ugodnom razgovoru s direktorom Humanity First Hrvatske izrazili i svoje zanimanje za njegovom ulogom imama u Ahmadiji muslimanskom džamatu Hrvatske.

Jedan dan nakon Kurban Bajrama, 22.08.2018. provedena je akcija doniranja mesa u Vlaškoj 95, svih 43 obitelji je bilo prisutno da primi svoj paket od 8kg mesa. Događaj je protekao u ozračju solidarnosti, prijateljstva i zahvalnosti. Svečanu primopredaju donacije su popratili lokalni mediji, od kojih navodimo HRT, tj. Hrvatsku radio televiziju koja je emitirala kratku snimku događaja u večernjim vijestima na HRT 4 programu, te Večernji list koji je objavio slike događaja u svojem članku o Kurban Bajramu. Osim njih, prisutni su bili i ostali lokalni te regionalni mediji, kao i pripadnici raznih portala.

Za daljnje informacije slobodno nas kontaktirajte na E-mail:    humanityfirst@alislam.hr