Humanity First humanitarne aktivnosti na području Balkana povodom Kurban Bajrama

Organizacija Humanity First je aktivna u nekoliko zemalja iz balkanske regije (jugoistočne Europe). Te zemlje su: Bosna i Hercegovina, Albanija, Srbija, Crna Gora, Bugarska i Kosovo. Muslimanski praznik Kurban Bajram (Eid-ul-Adha) je proslavljen u zemljama Balkana, slavlju se je pridružila i Ahmadijska muslimanska zajednica pomažući potrebite obitelji donacijama mesa.

U Srbiji je zaklano 16 ovaca od čega se procjenjuje da će biti potpomognute 100 obitelji s približnim brojem od 500 članova muškaraca i žena. Meso je distribuirano u gradovima Bujanovcu i Novom Pazaru

U Makedoniji je zaklano 29 ovaca i procjenjuje se da su time potpomognute 225 potrebite obitelji s otprilike 1125 članova, uključujući muškarce, žene i djecu. Meso je podijeljeno u Pečevu, Berovu i Kumanovu.

U Albaniji su zaklana 3 bika i njihovim mesom su potpomognute 115 obitelji s procjenjenih 575 članova, uključujući supružnike i djecu. Akcija dijeljenja mesa je provedena u gradu Tirani.

U Hrvatskoj su zaklane 2 ovce i jedan bik, tim mesom su potpomognute 43 obitelji. Svaka obitelj je dobila pakete od 8 kg mesa, procjenjuje se da je potpomognuto oko 223 članova, uključujući supružnike i djecu. Meso je distribuirano u gradu Zagrebu.

U Bugarskoj nije bilo moguće zaklati životinje zbog specifične situacije Ahmadijskog muslimanskog džamata. Zbog opozicije s kojom je suočen džamat u Bugarskoj, umjesto klanja životinja, u suradnji s drugom neprofitnom i nevladinom organizacijom organizirana je Eid Milan zabava te su tom prilikom podijeljeni paketi obroka naručeni u restoranu. Zajedno s mesom podijeljene su i ostale namirnice i procjenjuje se da je 200 obitelji uživalo u darežljivosti Humanity First Njemačke.

U Kosovu su zaklana 3 bika, od čega je koristi imalo 118 obitelji s procijenjenih 590 članova uključujući muškarce, žene i djecu. Meso je distribuirano u Prištini i Peću.

U Bosni su zaklane 22 koze, procjenjuje se da je oko 450 obitelji s oko 2250 članova, uključujući supružnike i djecu, potpomognuto tom akcijom. Humanitarna akcija se je provela u Bosanskoj Kostajnici, Zenici, Dubici, Mošćanici, Rakovici i Hadžićima.

U Crnoj Gori se po prvi puta pokreću akcije Humanity first organizacije. Zaklane su dvije koze, čije meso će biti donirano i podijeljeno 30 obitelji s procijenjenim brojem od 150 članova u što su uključeni supružnici i djeca. Meso je podijeljeno u gradu Ulcinju.

Za daljnje informacije slobodno nas kontaktirajte na E-mail:    humanityfirst@alislam.hr